Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segerlös vårsäsong för Bollnäs

Det blev bara en ynka poäng för Bollnäs damer på vårsäsongen.
På lördagen kom åttonde förlusten på nio matcher.
– Det har varit lite uppförsbacke hela tiden, säger försvararen Emma Roos.

Bollnäs åkte till Valbo med förhoppningar om att avrunda vårsäsongen med en seger. Men det blev inga poäng den här gången heller.

Hemmalaget vann med 4–2, delvis på grund av Bollnäs svaga första halvlek. Efter paus kom Bollnäs aldrig närmare än en 1–2-reducering (Felicia Lindberg, minut 56) och 2–3-reducering (Åsa Magnusson, minut 72). Valbo gjorde sedan 4–2 med knappa kvarten kvar.

Emma Roos har varit en av lagets främsta spelare under våren. Även på lördagen var hon bästa Bollnässpelare. 20-åringen ser tillbaka på sitt lags dystra vår.

– Vi har inte fått till det spel vi vill ha. Vi har inte haft alla spelare med på varken träning eller match eftersom det varit mycket skador och sjukdomar som vi har dragits med. Det är svårt att få till det på match då, säger hon.

Bollnästränaren Jörgen Lindberg har lite att fundera på under sommaruppehållet. Bollnästränaren hade räknat med sju–nio poäng innan sommaruppehållet – ett mål som inte är i närheten av att vara uppfyllt.

Vad är ett realistiskt mål inför hösten?

– Det måste fortfarande vara att hålla oss kvar. Får vi bara till det med truppen så ska vi kunna slå några lag. Det finns potential och vi tänker inte lägga oss frivilligt, säger han.