Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger nummer 21 för Strands damer

21 matcher i serien – och 21 segrar för Strands damer.
Den 21:a segern kom i går när Falun besegrade med klara 31–9 (13–3) på hemmaplan.

– Nu ska vi försöka gå igenom serien utan att tappa poäng. På damsidan är det bara vi och elitseriens serieledare Sävehof som har chansen att klara det, sa Strands tränare Marie Allgulander.

Hindret i match 22 heter Alfta, för närvarande tabelltvåa.

– Alfta är ju Arbrås B-lag, och nu när Arbrå redan vunnit division 2 vet man ju inte vilket lag Alfta kommer med. Men ju bättre lag desto skönare blir det att vinna, sa Allgulander.

I går hade man absolut inga problem att ta två nya poäng. Falun höll visserligen spelet väl uppe, men man hade väldigt svårt att tränga igenom Strands betongförsvar.

– Vi spelade väldigt bra försvar matchen igenom, och när vi väl fick ordning på kontringarna löste det sig framåt också, sa Allgulander.

I inledning kastade Strand bort en hel del kontringslägen, men så småningom började målen trilla in bakom Faluns målvakt och det dröjde inte speciellt länge innan man kunde fastslå att seger nummer 21 skulle vara klar.

13–3 i första halvlek och 18–6 i andra är talande siffror, Strand är för bra för division 3.

– När vi är så överlägsna är det ofta svårt att behålla fokuseringen, men det tyckte jag gick bra nu. Försvarsspelet var grymt bra hela matchen och det blev även bra fart på anfallsspelet, sa Marie Allgulander.

Frida Flodin bra i målet och av utespelarna får Anna Schönning och Tilda Holmberg ett extra plus i kanten.