Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sebastian har mycket planer för framtiden

Sebastian Lindström har engagerat sig och hjälpt sina medmänniskor sedan han var barn. Den 21 maj fyller han 20 år, och hans engagemang har inte mattats av.

Sebastian Lindström har alltid engagerat sig.

– Det började nog när jag var 11–12 år. Då ringde jag runt och fixade praktikplatser åt mina klasskamrater.

Har någon behövt hjälp har han ställt upp, även om det har varit mitt i natten. Som 17-åring var han med och startade en grupp nattvandrare i Ljusdal.

Skolavslutningar och cruising är två tillfällen då det händer mycket.

– En gång hittade vi en person som ramlat i en trappa och slagit huvudet. En annan låg och sov i en buske, och vi har fått ingripa när det har varit slagsmål.

Sebastian har försökt få i gång nattvandrarna igen, men har inte fått något gehör av kommunen.

– Det är synd, för det finns ett behov.

Han har varit politiskt engagerad i SSU och hade flera olika uppgifter i föreningen innan han valde att kliva åt sidan för ett par år sedan.

Jakt och fiske är hans största fritidsintressen, och han tillbringar många timmar i skogen.

– Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag blev intresserad av det, jag kan inte riktigt sätta fingret på det. I vår släkt är det bara morfar som jagar, så det kommer väl från honom.

Sebastian har jobbat extra sedan han var 14 år och började i garderoben på Järnvägs. Sen fortsatte han inom restaurangbranschen och gick restauranglinjen på Slottegymnasiet.

Han har jobbat på olika restauranger, bland annat på Lillbabs caffär, senast jobbade han som entrévärd på Statt i Ljusdal, och konstaterar att han har gått hela vägen från att skala potatis till att laga á la carte.

– Visst har jag fått kämpa, man jag har utvecklats enormt, både matlagningsmässigt, men även personligt.

Men nu har Sebastian lämnat restaurangbranschen bakom sig.

Han jobbar lite åt sin pappa och monterar in fönster, och har också kompletterat sina betyg. Den 30 maj börjar han jobba på DHL-supporten där han kommer att jobba mot DHL:s ombud.

Och han tänker utbilda sig så småningom. Riktigt till vad vet han inte.

Polis var en barndomsdröm, och det finns kvar lite grand i bakhuvudet,

– Men kanske brandingenjör. Jag har många planer.

Helt klart är i varje fall att Sebastian vill ha ett arbete där han på något vis kan hjälpa människor, och där han inte säga hur varje arbetsdag ska se ut. Då trivs Sebastian som bäst.