Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Viktor Brodds tempo på träningen – och lagkamratens hyllning: "Ett konditions- och fysmonster"

Viktor Brodd är Söderhamns UIF:s mest konditionsstarka spelare.
Eller som lagkamraten Hampus Nordberg beskriver honom: "Konditions- och fysmonster."

– Här sitter man och flåsar efter hårt fotarbete, svettig som få. Och så har vi han, kan stå så här en timme till tror jag. Konditions- och fysmonster. Wow.

Så säger Hampus Nordberg i videon ovan, från Söderhamns UIF:s Instagramkonto. Det där konditions- och fysmonstret som han syftar på är lagkamraten Viktor Brodd.

– Han (Brodd) har väldigt bra kondition, han vann ju till och med Strömmingsloppet i somras eller om det var sommaren innan. Konditionsmässigt är han väldigt, väldigt bra, utvecklar Hampus Nordberg när Sporten ringer upp honom.

I övningen på videon matar Suif-tränaren Peter Blomquist bollar i ett frenetiskt tempo, mot en Viktor Brodd i ständig rörelse.

– Vi körde på två bord kan man säga, då blir det lite längre förflyttningar. Det är en bra övning om man vill utveckla snabbheten, och den är riktigt jobbig, säger Viktor Brodd.

Suif:s "konditionsmonster" skrattar till när Hampus Nordbergs beskrivning av honom kommer på tal.

– Ja, jag vet inte riktigt. Konditionen är väl min styrka inom fysen i alla fall. Ett fysmonster vill jag inte kalla mig, men hyfsad är man väl, säger Brodd.

Begreppet "pingislunga" kan vi i alla fall kasta åt sidan?

– Ja, det kan man ta död på. Det är många inom Sverigetoppen som är riktigt bra tränade.

Bra kondition, vad ger det dig för fördel under matcherna?

– Det kanske inte är den viktigaste egenskapen, men jag tror att det blir lättare att koncentrera sig. Och efter matcherna kan man återhämta sig bättre. Det är väl mest det, återhämtning och koncentration. Plus att det kanske underlättar att undvika skador.

Men kondition kommer inte gratis. Under en normal och tävlingsfri vecka så blir det mellan nio och tio träningspass med lagkamraterna i Suif. Då är den siffran exklusive fysträning. Viktor Brodd försöker dessutom hinna med lite extra konditionsträning i form av löpning.

För tillfället laddar Suif för SM-semifinalen, som drar igång nästa vecka. Detta efter ett snudd på absurt långt speluppehåll. Det är nästan tre månader sedan den senaste matchen i Pingisligan.

– Det är väl värst för publiken, men det är klart att det är tråkigt för oss också. Vi har lite tävlingar och sånt som vi underhåller oss med, men det är ett alldeles för långt uppehåll, även om det har sina anledningar med OS-kval och lag-VM, säger Viktor Brodd.