Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se verkligheten, Beckman

Svar till Lars Beckman (18/1).

Det var det dummaste jag hört. Det är ju klart att du inte oroar dig med din höga lön i riksdagen, din pension är säkert ordnad så du inte behöver oroa dig. Sitter du en eller flera perioder, klarar du dig. Ni i riksdagen får då vad ni blivit riksdagsledamot för, det vill säga efter hög lön hög pension. Du i din situation har väl ingen aning om hur det känns, att ha arbetat sedan 13 års ålder, springschas, valt att arbeta när andra ungar haft skurlov och alla andra lov. Det var min enda chans att få lite pengar. Mamma valde att vara hemma och välkomna oss när vi kom från skolan. Pappa lågavlönad fabriksarbetare.

Glömmer aldrig när jag hade fått i hop 50 kronor och kunde köpa en egen eka. Det var lycka må du tro!

I 52 år arbetade jag, sjukledig någon enstaka gång, och för detta ska man få uppleva sänkt pension år efter år. Skattesänkningen är bara ett gapskratt! Tänk om du Beckman skulle få sänkt arvode? Det är kanske dags för det, så vi får igen vår surt förvärvade, rättmätiga pension.

Såg i tv i måndags, att Anders Borg och riksbankschefen oroar sig för den accelererande upplåningen, men ändå snackas det om en ytterligare skattesänkning för yrkesverksamma.

Jag brukar besöka Solgläntan, ett öppet dagcenter för pensionärer i Söderhamn, och där kan man verkligen få höra pensionerna diskuteras.

Om du, eller någon annan alliansare skulle våga gå dit, skulle ni få höra hur ”glada” vi är över er pensionspolitik.

Några har berättat att skattelindringen resulterat i 50 kronor. Fantastiskt, va? Det räcker inte till mat för en dag.

Kom inte en gång till med slutordet i din insändare, ”I Sverige ska man inte behöva oroa sig för att bli äldre”!

Tyvärr är det så nu, att många oroas och säger, ”att framtiden var bättre förr i tiden”.

Roland Laurin, SPI Sveriges Pensionärers Intresseparti, ordförande Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel