Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se till att vagnen sitter fast

Att möta en husvagn utan bil på sin körbana är det nog ingen som vill, allra helst inte som oskyddad trafikant. De flesta tar nog för givet att husvagnsägarna kontrollerar att husvagnen sitter fast vid bilen innan de kör iväg.

Två gånger i sommar har jag dock sett hur bilförare tappat sina husvagnar, efter att ha slarvat med denna kontroll. I Borås var det en som tappade sin husvagn vid en korsning, medan det i Varberg var en annan som tappade sin husvagn på en parkering.

Detta är ett oförlåtligt slarv som inte bara riskerar deras husvagn, utan kan innebära döden för alla andra som rör sig på och vid vägarna såsom bilister, cyklister och barn. Så husvagnsägare, om ni inte vill ha en allvarlig olycka på ert samvete, så bemöda er verkligen att kontrollera att husvagnen sitter fast på dragkroken innan ni rullar iväg.

Daniel H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel