Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se ormen svälja grodan – hel

När det kommer till svenska ormar brukar det mesta handla om den giftiga huggormen. Men efter att Kent Karlsson filmat en snok som slukar en groda – hel – på film har han fått respekt för den "ofarliga" ormen.

I samma stund som Kent Karlsson i Gävle fick syn på snoken i sin trädgård sprang han in efter kameran i hopp om att den skulle finnas kvar när han kom tillbaka. Snokar har han sett förr, men just den här ville han inte missa.

– Jag blev upphetsad för jag tyckte det var jättehäftigt att få vara med om. Man har ju sett det på tv och i andra naturprogram har jag aldrig sett det, säger Kent Karlsson.

Det som gjorde fotografen så uppspelt var att snoken var i färd med att svälja en groda – hel.

Lyckligtvis hade ormen inte bråttom någonstans och det hela blev en grafisk stilstudie där snoken visade upp sin fulla sväljkapacitet för Kent Karlsson som hann fånga det mesta på film.

Bilden av att huggormar är de farliga ormarna medan snoken är helt harmlös kom lite på skam.

– Det är klart att den ser lite häftigare ut när den håller på att svälja, säger Kent Karlsson.

Har du fått större respekt för snokar?

– Ja, man har inte sett det här förut. Det var häftigt att se att den kunde svälja ett såpass stort byte i förhållande till sin egen storlek.

Filmen blev den här veckans vinnare i Vildrikets tittarfilmtävling. Har du också en djur- eller naturfilm? Gör som Kent Karlsson, skicka in den till oss och var med och tävla. Allt du behöver veta om tävlingen hittar du här.

Vill du se när Vildriket tar reda på vad som görs för att rädda utrotningshotade djur klickar du här.

Det börjar bli livligt hemma hos björnmamman Idun och hennes ungar. Du hittar livesändningen från björnidet här.