Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se när ekorren i Gagnef nallar ull – Ragnar fångade tjuven på film

Paret Nyberg i Moje, Gagnefs kommun, har vid flera tillfällen fått besök av en svansförsedd filur som lånar ull att inreda sitt krypin med.
Vid det senaste besöket lyckades Ragnar Nyberg fånga ekorren på film, på bar gärning.
– Jag tror att ekorren bor i en gigantisk gran här intill, säger Ragnar Nyberg.

I TV-inslaget kan du se när ekorren lånar lite ull från Ragnar och Margareta Nyberg i Moje, samt höra Ragnar Nyberg berätta om upplevelsen.

Det var häromdagen som ekorren gjorde ett nytt besök på den Nybergska altanen i Moje.

– Det var min fru Margareta som ropade "Nu är ekorren här igen!" Den har varit här tidigare och tagit ull. Jag tror att ekorren har tagit över ett skatbo i en gigantisk gran här intill och nu letade efter material till boet. Den har hittat det gamla fårskinnet som ligger ute på altanen, berättar Ragnar Nyberg.

Själv lyckades han fånga flera minuter av ullstölden på film, inklusive en dramatisk händelse när ekorren i sin iver att få loss ullen ramlade ner på altangolvet.

– Först försökte jag att filma med mobilen, men det blev inte så bra, så jag fick fram systemkameran och kunde filma med den i stället. Jag har aldrig sett en sådan här iver från en ekorre förut, berättar Ragnar Nyberg.

Se även: Älgen gick genom isen – se parets hjälteinsats

Paret Nyberg matar fåglar hemma på gården och är därför välbekanta med ekorrar.

– Vi har fågelmat här bakom huset så varje år brukar vi ständigt ha fem, sex stycken ekorrar där som äter av fåglarnas mat. Ekorrarna är nog lite vana vid oss. När jag går dit och fyller på mat i fågelautomaten så är det nätt och jämnt att de flyttar på sig när jag kommer dit. Men de är lagom tama, så man kan njuta av dem, säger Ragnar Nyberg.

Se även: TV: Oväntat djur på Västerås gator: "Har vant sig vid människor"