Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se julhälsningen som blivit en viral succé: "Började som parodi på harjakten"

Julhälsningen var ämnad att delas med en handfull personer. Nu har familjen Hanssons parodi på harjakt delats över 5 000 gånger på Facebook.
– Det är helt sanslöst, men jätteroligt. Nu förväntar jag mig en guldbagge, säger Björn Hansson och skrattar.

Högtidshälsningar med jakttema har varit lite av en tradition de senaste sex åren hos familjen Hansson i Ljusdal. Lika mycket som de gillar jakt tycker de om att skoja till det. Iklädd allt från paljettkjolar till djurdräkter har Björn Hansson bjudit på många skratt genom åren.

– Pappa gillar att bjuda på sig själv, så vi har gjort några sådana här lite hysteriska hälsningar varje år, säger My Hansson.

Mer jul: Barn om jultomten: "Det är tomtens renar som sniffar upp vart man bor"

I påskas gjorde de en parodibild av den klassiska julharen. Enligt tradition hängs haren efter avslutad jakt upp i ett snöre, med en grankvist. Sagt och gjort, Björn Hansson hänges upp och ned.

– Vi hängde upp honom i en lyftkran, berättar My Hansson.

Inför julen i år bestämde sig pappa och dotter för att ta det hela ett steg längre.

– Vi kände vi måste göra en film i år, och tänkte att det kunde bli hur bra som helst, berättar My Hansson.

Några dagar innan julafton drog de ut med kamera, hunden Yksi och en kanindräkt. Sedan spelades det som de beskriver som en parodi på harjakt in. Mamma Kickan Hansson och kompisen Teresia Olsson fick agera hundförare.

– Ja det var roligt, fast det var lite svårt att få en stövare att ta regi, säger Björn Hansson och skrattar.

Mer jul: Sjuåringar funderar på varför vi firar jul: "Jesus gjorde kanske tomten"

Efter många tagningar i minusgrader, iklädd tunna trikåer och kaninöron, fanns det bara en räddning.

– Det blev två timmar i bastun efteråt för att i huvudtaget bli varm igen, säger Björn Hansson.

Filmen klipptes ihop av My och laddades upp på Facebook och en jaktsida. Familjen tänkte sedan inte så mycket mer på det. Tanken var att endast de närmaste skulle se klippet. Nu har julhälsningen delats av över 5 000 personer. Nästan 3 000 likes har den genererat, och kommentarer från både Finland och Norge fortsätter att strömma in. I skrivandets stund (fredag klockan 19.30) har filmen setts över 400 000 gånger på Facebook.

– Att det skulle få sådan genomslagskraft trodde vi absolut inte, det är helt sanslöst. Tänk hur mycket man kan glädja folk på ett enkelt sätt, det är jäkligt roligt alltså, säger Björn Hansson.

– Vi vet inte riktigt hur vi ska toppa det här nästa år, men vi har några idéer, säger My Hansson.

Quiz: Kalle Anka på julafton – det du har sett men kanske aldrig tänkt på