Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se framåt och spara rätt

Svar till Jan Lahenkorva (4/10).

När ni nu har fördjupat er i befolkningsprognoser och framtida elevunderlag inför framtiden i Arbrå och Kilafors så ser ni att det visar på ett sjunkande elevunderlag och att våra högstadieskolor är för små för att ge eleverna en excellent utbildning i framtiden.

Jag vågar påstå att om ni styrande politiker inte har en större vision om framtiden än så, så kommer era fördjupningar och profetior att besannas.

Jag vänder på frågan och frågar er: När ni nu ser detta sjunkande elevunderlag så långt in i framtiden och prognoserna visar på långt in i framtiden, vad tänker ni bidra med i utveckling i Arbrå och Kilafors bygden så att våra samhällen utvecklas i stället för avvecklas? Ni har gott om tid på er att agera. I Arbrå är elevunderlaget stabilt ett antal år till.

Ni påstår att en central högstadieskola inte är nödvändig i dag och inte i morgon men absolut nödvändig i framtiden. Varför då acceptera den nedgången, varför låta sin kommun dras ner mot avveckling i stället för att arbeta mot utveckling?

Genom att ta av oss i Arbrå vår högstadieskola ger ni oss Arbrå- och Vallstabor riktningen mot framtiden, avveckling. Det är inte nödvändigt att ta vår skola i dag och inte i morgon och framtiden har ännu inte varit så den går att påverka. Ni politiker sviker eleverna och kommuninvånarna genom att ni utplånar vår bygd och tar av oss våra valmöjligheter. Ni har redan en högkvalitativ högstadieskola i Bollnäs centrum, Lust & Lära. Låt era fina pedagoger från Granbergsskolan och Gärdesskolan skapa en till gemensam högkvalitativ skola och låt våra skolor i Arbrå och Kilafors vara högkvalitativa alternativ för oss och dem som inte vill ha våra/sina barn i skolor ett antal mil ifrån oss. Låt oss få fortsätta bygga hållbara broar för framtiden genom att ha närhet till våra barns skola.

Det finns andra sätt att spara pengar på i vår kommun om vi bara vågar se framåt och fatta de nödvändiga besluten. Satsa på framtiden.

Monika Bastin

Arbrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel