Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se filmen när pansarvagnen går genom isen: "Det blev en dyr historia"

På långfredagen skedde en mer udda bärgning vid Freluga. Bröderna Lysells berömda pansarbandvagn gick genom isen vid Voxsjön.

Läs mer: Han har en egen pansarvagn

På långfredagen var tvillingbröderna Lysell från Freluga ute med sitt pansarfordon, en pansarbandvagn, vid Freluga. Dessvärre gick utflykten inte helt smärtfritt då pansarfordonet gick igenom isen i utloppet mellan Vågen och Voxsjön. Vi når den ene av bröderna Lysell senare på långfredagen.

– Vi får se om det går att prata. Telefonen är helt blöt så den fungerar inte så bra, säger Jesper Lysell.

Berätta, vad var det som hände?

– Ja vad ska man säga, vi gick genom isen helt enkelt. Vi hade åkt över en gång tidigare och då gick det bra. Men den här gången...ja.

Lajan Westergren som filmade det hela vill inte kommentera vem det var som körde.

– Nä, det vill inte jag heller, säger Jesper Lysell.

Läs mer: Vem av bröderna Lysell äger egentligen pansarvagnen?

Lajan Westergren säger också att det inte är första gången pansarvagnen plurrat. Han säger att det är tredje gången.

– Tredje gången, det beror på hur man ser det. Kört fast har man ju gjort några gånger, men plurrat och plurrat. Ja det är väl kanske inte helt fel att säga så. Men det vart väl en dyrare historia den här gången än de tidigare gångerna säger Jesper Lysell och berättar att de var tvungna att tillkalla bärgare för att få upp pansarvagnen på land. Som tur var var det bara 1,5 meter djupt på platsen.

– Annars hade det inte gått lika bra. Nu gick det efter omständigheterna bra. Men nog blev vi blöta, säger Jesper Lysell.

Foto: Lajan