Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se filmen där nyfödda älgar tar sina första steg rakt mot skogsarbetare i Njurunda

Det var i våras som Olof Åsander såg det ovanliga i skogen i Njurunda, där han arbetade. Två nyfödda älgar tog sina första steg – till honom.

TV: Olof Åsander filmade de nyfödda älgarna som sedan kom mot honom.

Olof Åsander arbetar med att köra skogsmaskin och i våras var han i en skog i Bergafjärden, Njurunda, och letade efter snitslar som visar var han ska köra. Då såg han vad han trodde var två bortsprungna hundar.

– Men när jag närmade mig såg jag att det var två älgkalvar som låg i efterbörden, så de var ju helt nyfödda. Så då började jag filma, säger han.

Se också: Älgen gick genom isen – se parets hjälteinsats: ”Vi högg oss helt ...

Han säger sedan att han inte såg älgkon, så därför backade han bort en bit i fall den skulle komma tillbaka. Han ville inte riskera att skrämma bort den eller att den skulle bli aggressiv.

– Så jag gick runt, bakom en sten och satte mig på huk där. Då kom älgkalvarna helt enkelt ända fram till mig. De var ju nyfödda så de inte hade sett något annat i världen, säger Olof Åslander.

Hur kändes det när de kom fram så nära?

– Det kändes spännande och ovanligt. Jag tror inte det är så vanligt att vilda älgkalvar kommer fram på det viset, säger Olof Åslander.

Se också: 200 charmiga lamm: "Pappa frågade om dagiset stängt – alla barn verkade vara här"