Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se bilder från Avholmsberget på 80-talet

Avholmsbergets restaurang stänger efter 50 år.

Det var Karl-Erik och Lilly Östberg som drog i gång servering på Avholmsberget 1965. Då var det bara en liten stuga högst uppe på Avholmsberget och det var en dammig grusväg som cirklade sig upp till toppen. Idén om servering på Avholmsberget kom från tjänstemän på kommunen som såg till att stugan byggdes. Ove Östbergs föräldrar fick frågan om de ville arrendera fastigheten och 1965 öppnade de upp restaurangen.

Läs mer: De tackar för sig efter 23 år på Avholmsberget

I början av 70-talet byggdes stugan ut i en vinkel och man drog in vatten och avlopp. Innan dess hade man kånkat allt vatten i dunkar. Det var även nu det började komma busslaster med besökare och det kom önskemål om att kunna äta lunch på berget. Karl-Erik Östberg fortsatte driva restaurangen till 1989 tillsammans med sin nya fru Fanny Östberg.

1990 fick Karl-Erik Östbergs son Ove Östberg köpa loss fastigheten av kommunen och han drog i gång byggnationen av en ny köksavdelning, förråd och personalutrymmen.

Nu har Ove Östberg och hans fru Marie Östberg meddelat att de inte kommer att fortsätta driva någon verksamhet på Avholmsberget . Det har gått 23 år sedan de tog över efter Oves pappa. Fastigheten är till salu och det är ännu inte klart vad som kommer hända med den.

Läs också: Avholmsberget är Sveriges näst vackraste plats.