Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD vänder inte samhället ryggen

Som svar på Po Tidholms – Vad vill ni SD-väljare berätta (31/5)? Sverigedemokraterna vänder aldrig samhället ryggen.

Med nuvarande massinvandringspolitik kommer bostadsbristen, segregationen och den höga arbetslösheten att vara ett bestående samhällsproblem.

Sverigedemokraterna tror på en human flyktingpolitik och ökar biståndet till FN:s flyktingorgan UNHCR med fem och en halv miljarder kronor, för att hjälpa så många människor på flykt som möjligt! Tidholm påstår att Sverigedemokraternas landsbygdspolitik inte är något speciellt, vilket får mig att tvivla på om han har tittat på vår landsbygdspolitik överhuvudtaget. Vi satsar hela 34 miljarder på landsbygden och skapar också 25 000 nya jobb där 1,4 miljoner svenskar i dag bor och verkar.

En rimlig frågeställning till Tidholm är hur han har lyckats missa att det råder brist på bostäder i stora delar av Sverige. För att täcka behovet behövs närmare 40 000 nya lägenheter byggas per år enligt Statens Bostadskreditnämnd, BKN. I dag bor cirka 10 000 personer med uppehållstillstånd kvar i Migrationsverkets lägenheter för flyktingar, trots att personer som har fått uppehållstillstånd ska komma vidare till en kommun och få en egen lägenhet.

Tidholm menar vidare att flyktingmottagande från tredjeland är ekonomiskt lönsamt. Vi kan dock konstatera att bland nyanlända (vistelsetid 0–4 år i landet) uppgår sysselsättningsgraden till endast 37,7 procent, trots generös ekonomisk särbehandling med bland annat instegsjobb.

Professor Jan Ekbergs studier om invandringen och de offentliga finanserna visar att sysselsättningsgraden hos utrikes födda måste vara minst 72 procent för att nå break-even, ett läge där gruppens samlade skatteintäkter motsvarar dess samlade offentliga kostnader.

Patrik Nilsson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel