Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD står upp för Sveriges löntagare – på riktigt

Det är nu snart åtta år sedan Moderaterna började kalla sig för ett arbetarparti och den borgerliga alliansen för första gången vann valet på löften om att kraftigt minska utanförskapet och att föra Sverige mot full sysselsättning. Av dessa löften blev det ingenting.

Segregationen och socialbidragsberoendet har ökat kraftigt. Man har också misslyckats med jobben på nästan alla sätt som man kan misslyckas med jobben. Arbetslösheten har tillåtits bita sig fast på historiskt höga nivåer. Man har inte kommit tillrätta med missmatchningen och otryggheten för arbetstagarna har ökat.

Mot det nya arbetarpartiets misslyckade politik står det gamla arbetarpartiet i form av Socialdemokraterna. Det var dock längesedan som Socialdemokraterna var ett parti som på riktigt stod upp för svenska arbetares intressen.

De rödgröna vill utdela rejäla skattesmällar mot svenska företag, inte minst på landsbygden. Den kärnkraftsfientliga hållningen riskerar att bli ett dråpslag mot den svenska basindustrin med uppsägningar som följd. När det gäller den extrema utbudspolitiken i form av massinvandringen, som bidrar till att tränga undan svaga grupper på arbetsmarknaden samt instegsjobben och andra åtgärder som diskriminerar arbetare med svensk bakgrund, så stöder man helhjärtat detta. Genom sitt stöd för EU-medlemskapet och Lissabonavtalet har Socialdemokraterna givit den framväxande monsterstaten makt över den svenska arbetsmarknadslagstiftningen.

Lyckligtvis finns Sverigedemokraterna som ett tredje alternativ. Genom satsningar på slopat sjuklöneansvar och slopad löneavgift vill vi förbättra företagsklimatet och skapa fler nyanställningar. Genom satsningar på ett landsbygdslyft vill vi komma tillrätta med den höga ungdomsarbetslösheten i glesbygd. Genom satsningar på skolan, yrkesutbildningarna och ett nytt lärlingssystem vill vi göra landets arbetslösa bättre rustade att möta arbetsmarknadens behov. Genom ökade resurser till Arbetsmiljöverket och fortbildning av skyddsombud vill vi göra arbetsplatserna tryggare. Genom att åter göra arbetskraftsinvandringen behovsprövad vill vi minska undanträngningen av svenska arbetare och genom en förstärkning av a-kassan vill vi öka tryggheten för landets arbetslösa. Till skillnad från socialdemokraterna så anslår vi också betydande resurser för att förbättra arbetsmiljön inom den kvinnodominerade offentliga sektorn. Vår satsning på rätt till heltid inom offentlig sektor är fullt finansierad. Vi vill också göra upp med problem som underbemanning och ofrivilliga delade turer. Problem som socialdemokraterna länge lovat att lösa, men inte gjort något åt.

Vi kan göra dessa satsningar därför att vi gör andra prioriteringar. Arbetarrörelsen väljer i stället att prioritera en oerhört kostsam massinvandring framför en reell förbättring av svenska löntagares villkor.

Mattias Karlsson (SD)

riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesman

Roger Hedlund (SD)

distriktsordförande i Gävleborg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel