Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD satsar på kyrkovalet

Sverigedemokraterna siktar i årets kyrkoval i Hälsingland på att utöka sina mandat i både stiftsfullmäktige och kyrkomötet.

Annons

I ett pressmeddelande berättar man från Sverigedemokraterna Gävleborg att 100 000 valtidningar ska delas ut i länet inför kyrkovalet.

I valtidningen står bland annat om kyrkovalet : "... Ett starkt resultat i detta val skapar en starkare plattform inför riksdagsvalet 2010."

När vi ringer upp Roger Hedlund, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Gävleborg, bekräftar han att en bra opinion och ett bra kyrkoval kan generera att partiet går bra i riksdagsvalet.

- Det handlar också om att rekrytera folk och bygga upp organisationen inför riksdagsvalet, säger han om de många valtidningarna.

Sverigedemokraterna går till val på, som man säger, att bevara och tillvarata våra traditioner och värderingar. I valtidningen står det dessutom att målet med partiets kyrkopolitik är att återskapa fädernas kyrka.

Vad menas med fädernas kyrka?

- Att kyrkan ska återgå till den kyrka den en gång var. Och den ska vara icke partipolitisk, säger Hedlund.

Vilka traditioner och värderingar handlar det om?

- Vi vill bland annat att man ska ha skolavslutningar i kyrkan, och inte avstå från det på grund av hänsyn till invandrare som har annan religion.