Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD och Nordisk motståndsrörelse sprider apokalyptisk bild

Både SD och Nordiska motståndsrörelsen har delat ut reklam i Hudiksvall och Nordanstig under veckan, något som bekymrar signaturen Hudik mot rasism.

I veckan har många fått Sverigedemokraternas reklamutskick i brevlådorna. Upprop för folkomröstning om invandringen och Sveriges framtid lyder rubriken. Samtidigt har även ett annat utskick kunnat hittas i många brevlådor i Hudiksvall och Nordanstig. Ett utskick likt det från Sverigedemokraterna men med den militanta nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen (tidigare Svenska motståndsrörelsen) som avsändare.

Båda utskicken har som budskap att gränsen är nådd, att en systemkollaps väntar – de målar upp en väldigt apokalyptisk bild av framtiden och uppmanar till att sätta stopp för invandringen "innan det är för sent.

I FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna står: Envar har rätt att i andra länder söka och åtnjuta fristad från förföljelse. FN:s allmänna förklaring är själva fundamentet för de mänskliga rättigheterna och ingenting vi kan kompromissa med. Att vi skulle närma oss en systemkollaps eller att vi står inför ett hot är direkt inkorrekt. Och vad skulle vara för sent?

Dessa texter skickas ut samtidigt som asylboenden brinner runtom i landet och samtidigt som miljoner människor flyr från krig och förföljelse. Den ena avsändaren sitter i riksdagen, den andra tränar sina medlemmar för väpnad strid. De har olika förklädnad och olika strategier, men ideologin och världsbilden i dessa organisationer är densamma.

Hudik mot rasism

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel