Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD: Norling är portad från partiet

Sverigedemokraterna tar avstånd från Jeanette Norlings uttalanden - dock kan man inte vidta någon åtgärd eftersom hon är politisk vilde och redan portad från partiet.

Roger Hedlund är ordförande för Sverigedemokraterna i Gävleborg.

Vad tycker du om Jeanette Norlings uttalande? ( Lyssna här när Norling kallar asylsökande för apor)

– Det är ett extremt olämpligt uttalande men vi hon representerar inte partiet. Hon skrev in sig själv på valsedlarna, hon är en så kallad "politisk vilde".

Så då har ni inget ansvar för det här?

– Nej, inte på annat sätt än att vi inte hade kontroll över vem som kom in när vi körde med öppna listor vid valet. Det är nackdelen med just öppna listor.

Då kan ni inte heller vida någon åtgärd mot Jeanette Norling?

– Det kan vi inte, det är olyckligt. Vi vill att hon hoppar av helt enkelt. Jag hoppades redan innan valet att hon skulle förstå att hon inte är önskvärd hos oss.

Varför har hon inte varit önskvärd?

– Jeanette Norling har haft de här tendenserna sedan tidigare och det var därför hon inte fick kandidera vid valet 2014, säger Roger Hedlund.

Även Margaretha Modin, Sverigedemokraterna i Bollnäs, tar avstånd från Jeanette Norling.

– Hon är inte med i partiet och inte med på våra gruppmöten. Hon är portad från oss. Jeanette Norling delar inte den människosyn som vi i partiet enligt vår policy står för. Jag tycker att hon ska söka sig någon annanstans där hennes värderingar är välkomna, säger Margaretha Modin.

Läs också: Norlings facebookinlägg