Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD helt fel ute!

Apropå insändaren i lördags: om Sverigedemokraterna verkligen var emot politisk styrning i svenska kyrkan skulle man naturligtvis inte ställa upp i kyrkovalet.

Annons

Apropå insändaren i lördags: om Sverigedemokraterna verkligen var emot politisk styrning i svenska kyrkan skulle man naturligtvis inte ställa upp i kyrkovalet. Även om de är antidemokratiska så är de – konstigt nog – ändå ett politiskt parti som verkar i en demokrati.

Att det skulle vara riksdagspartierna som driver kyrkan mot homoäktenskap och mångkultur är också fullständigt fel. Däremot driver vi som ställer upp i kyrkovalet som partipolitiskt obundna (på riktigt) frågor som respekt och välkomnande av alla i kyrkan, oavsett exempelvis sexuell tillhörighet. En annan viktig fråga är internationell solidaritet som självklart gäller lika mycket i ett land som ett annat, alltså naturligtvis både i Sverige och utomlands. Både lokalt och nationellt prioriterar vi dessutom ungdomsfrågor högt och samarbetar ekumeniskt i dessa frågor, exempelvis på Bergviksmarknaden i år.

Sd däremot, driver som vanligt som en båt i storm, på jakt efter lättfiskade röster, till vilket pris som helst. Jag betackar mej för att gå i takt värderingsmässigt med Sd, som de uttrycker sitt ideal. Jag får otäcka associationer vid blotta tanken.

Maria Vallström

POSK (partipolitiskt obundna i svenska kyrkan)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel