Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD helt fel ute!

Apropå insändaren i lördags: om Sverigedemokraterna verkligen var emot politisk styrning i svenska kyrkan skulle man naturligtvis inte ställa upp i kyrkovalet.

Apropå insändaren i lördags: om Sverigedemokraterna verkligen var emot politisk styrning i svenska kyrkan skulle man naturligtvis inte ställa upp i kyrkovalet. Även om de är antidemokratiska så är de – konstigt nog – ändå ett politiskt parti som verkar i en demokrati.

Att det skulle vara riksdagspartierna som driver kyrkan mot homoäktenskap och mångkultur är också fullständigt fel. Däremot driver vi som ställer upp i kyrkovalet som partipolitiskt obundna (på riktigt) frågor som respekt och välkomnande av alla i kyrkan, oavsett exempelvis sexuell tillhörighet. En annan viktig fråga är internationell solidaritet som självklart gäller lika mycket i ett land som ett annat, alltså naturligtvis både i Sverige och utomlands. Både lokalt och nationellt prioriterar vi dessutom ungdomsfrågor högt och samarbetar ekumeniskt i dessa frågor, exempelvis på Bergviksmarknaden i år.

Sd däremot, driver som vanligt som en båt i storm, på jakt efter lättfiskade röster, till vilket pris som helst. Jag betackar mej för att gå i takt värderingsmässigt med Sd, som de uttrycker sitt ideal. Jag får otäcka associationer vid blotta tanken.

Maria Vallström

POSK (partipolitiskt obundna i svenska kyrkan)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel