Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scoutledare pluggade in nya scoutbibeln

Scoutledarna i KFUK/KFUM i Hälsingland står redo för nya uppdrag.
Ett gemensamt program för alla landets scoutkårer är framtaget.
Den nya scoutbibeln trimmades in på ett intensivläger i Strömsbruk gångna weekend.

Tio medlemmar i Bölan scoutkår i Lindefallet drog norrut och slog läger på vandrarhemmet. Programplugg och höstplanering varvades med guidade utflykter och stärkande friluftsliv.

Den utförliga handboken famnar alla svenska scoutorganisationer. Samarbete är honnörsordet. Vid horisonten skymtar en sammansmältning.

Scouterna i Lindefallet och Enånger tillhör KFUK/KFUM sedan ett halvsekel tillbaka. Verksamheten går i vågor. Gunilla Asplund berättar att för några år sedan hade många aktiva ungdomar i ålderspannet 13 - 16 åra. Några försvann i gymnasieåldern och resten när de flyttade för vidare studier. Nästan en hel ledargeneration försvann.

Men ett stabilt gäng fyrtio plus hänger kvar stärkta av mottot "en gång scout alltid scout". Inställda att slussa in fler från det uppväxande släktet.