Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schweizare förvandlar Njutångersgården

Njutångersgården blir Royal Swiss Hotel, när gården köps upp av ett schweiziskt bolag. Uppemot 20 nya arbetstillfällen kan skapas.

Den som passerat Njutånger på E4 kan inte ha missat att något är i görningen. Njutångersgårdens fasad har målats om och nya skyltar har satts upp.

Njutångersgårdens hotell och vandrarhem AB har nyligen sålts till ett schweiziskt bolag. För en hemlig, men enligt köparen väl ansenlig, summa pengar har ett ägarbyte skett under juli månad. Royal swiss hotell heter den schweizerägda hotellkedja som nu har etablerat sig i Sverige. Att valet föll på Njutånger är ingen slump, enligt en representant från ägarfamiljen:

- Platsen passar oss. Den ligger nära en skidanläggning och det finns vackra stränder i området. Det är en miljö som kan attrahera gäster från hela världen, säger Frederic Notz.

Det är Frederic Notz far, Peter Notz, som äger hotellet. Planerna för verksamheten är stora, och vandrarhemsstämpeln ska tvättas bort. Just nu pågår renoveringsarbeten på hotellet, för att bland annat förse alla rum med privata duschar.

När hotellet är i full drift tror Frederic Notz att Royal Swiss Hotel i Njutånger kommer att vara arbetsgivare åt omkring 20 personer.

De nya ägarna har inte för avsikt att köra iväg de lokala entreprenörer som finns inhysta i lokalerna, såsom Vävstugan och Smörgåsakuten. Men hur deras hyresavgifter kommer att se ut i framtiden, är ännu inte klart.

- Deras hyror måste täcka våra kostnader för dem. Vårt mål är att ha nöjda hyresgäster och nöjda hotellgäster, säger Frederic Notz.