Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schlagerstäderna för nästa år klar

Sandviken och Örebro. Där har ni nykomlingarna bland städerna som får arrangera nästa års Melodifestivalen.

I övrigt blir det veteraner - Örnsköldsvik, Malmö, Göteborg och Stockholm.

Annons

Den 6 februari nästa år sparkar Melodifestivalen igång med den första deltävlingen i Örnsköldsvik. Sedan följer under de kommande veckorna Sandviken, Göteborg och Malmö. Andra chansen kommer att avgöras i Örebro medan finalen som vanligt hålls i Globen i Stockholm.

är helt nya i schlagersammanhang.
- Sandviken har en ny jättefin arena och är en mindre stad, vilket också är oerhört kul. Örebro är en bra stad, väldigt bra musikstad, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman till TT Spektra.
Örnsköldsvik anordnade en av deltävlingarna 2007 och får förnyat förtroende.
- Den arenan är ju fantastiskt fin. Det funkade jättebra och det var en oerhört positiv anda i staden när vi var där.

spekulerades det i att finalen skulle hållas i det då nybyggda Malmö Arena. Så blev det inte och så blir det inte nästa år heller utan valet föll på Globen i Stockholm.
För nionde året i följd.
- I år vet jag inte om vi riktigt försökt, men vi har gjort några ordentliga försök att göra ha finalen i Göteborg. Men det är hockeyslutspel under den perioden, så vi är också beroende av tillgång till arenan och i de här städerna går hockeylagen först, säger Christer Björkman.
OS-krock
Melodifestivalen kommer krocka med vinter-OS nästa år. På grund av tidsskillnaden sänds tävlingarna från Vancouver 12-28 februari på bästa sändningstid. Det är man medveten om från SVT:s sida.
- Det har diskuterats givetvis, förra gången så bytte vi kanal och det var inte så bra. Det är klart att det kommer att innebära att vi tappar en viss publik, men det är okej. OS är stort och det är roligt men vi kommer att få några krockar med svenska intressen.
Schlager-EM arrangeras nästa år i Oslo i maj, tack vare Alexander Rybaks seger i Moskva tidigare i år.


mikael.forsell@ttspektra.se
Bildtext 1: Malena Ernman vann årets upplaga av Melodifestivalen med "La voix".
Foto: Sören Andersson/Scanpix
Bildtext 2: Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.
Foto: Claudio Bresciani/Scanpix