Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schlagerkungen tog Färila med storm

Irländske schlagerkungen Johnny Logan fick Färila kyrka att gunga. När konserten var slut vägrade nästan publiken att gå hem.

Annons

Visst händer att Färila kyrka fylls. Men det är ytterst sällan som kyrkobesökarna applåderar, stampar takten och sjunger med som när trefaldige Eurovisionsschlagervinnaren Johnny Logan bjöd på konsert tillsammans med hälsingebandet Roosarna.

Den som hört Johnny Logan enbart i schlager-EM kanske väntade sig bara lugna ballader och akustiskt komp.

Men oj, vad det svängde i Färila kyrka om denna konsert. Johnny Logan bjöd på hela sitt register och vid ett par tillfällen struntade han i mikrofonen för att bevisa att han har en röst som håller även om strömmen skulle gå...

Självklart bjöd Johnny Logan på sina vinnarlåtar varav Hold me now gjordes i en poppigare variant än när den vann schlager-EM. Men han bjöd också på annat örongodis som Leonard Cohans Hallelujah och You raise me up (den sistnämnda har han själv gjort originalversionen av). Det krävs en del att göra dessa uttjatade nummer men med Johnny Logans speciella och varma röst blev det enormt bra.

– Han har en fantastisk röst och är mycket ödmjuk som artist, anser också Tommy Nilsson som kom för att se och höra sin artistkollega.