Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Scenplats Glada Hudik söker miljonbidrag

Föreningen planerar en produktion om året under de närmaste tre åren.

Scenplats Glada Hudik har tidigare beviljats ett förlustbidrag på 250 000 kronor för föreställningen Forsa blått, som skulle ha premiär i maj 2013, men fick skjutas upp. Förlustbidraget utnyttjades inte.

Föreningen ansöker nu om att få det outnyttjade förlustbidraget i form av ett rent bidrag, samt ytterligare 1 250 000 kronor.

Den första av de tre planerade produktionerna går under namnet 1721 och är en rockmusikal om ryssarnas härjningar längs den svenska östkusten under åren 1719–1721.

Den andra produktionen, med ny planerad premiär 2016, är Forsa blått. Det är en föreställning om linets betydelse för Hälsingland, Forsa, Forsabondens ekonomi och kvinnors fingerfärdighet.

Tredje produktionen, Ett bloss i natten, tar avstamp i trettondagsafton 1945, när ett bloss sågs vid Hölick och rop på hjälp hördes från en flyktingbåt.

Samarbete med skolorna i kommunen i form av skolföreställningar, workshops och diskussioner planeras också inom ramen för verksamheten.