Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt stopp för korrupt landskap

I Svenska Dagbladet Näringsliv (2/4) läste jag en artikel som handlade om robothandel på aktiebörsen.

FBI har nu inlett en utredning om robothandel och om detta innebär en olaglig manipulation av börsen och insiderhandel. Michael Lewis – som är författare till finansklassikern Liars, poker – anser att aktiemarknaden är riggad till högfrekvenshandlarnas favör och lika med insiderinformation. Lewis säger vidare: "Den amerikanska börsmarknaden är den mest ikoniska i den globala kapitalismen, är riggad genom en kombination av börserna, de stora bankerna på Wall Street och högfrekvenshandlare."

Detta är ytterligare ett bevis hur de stora privatägda bankerna och den manipulerade aktiebörsen styr även våra pensioner. Göran Persson sade att människor inte kommer att förlåta det nya pensionssystemet som han och hans medlöpare i andra partier införde. Jag har tidigare skrivit om att det är den ekonomiska makteliten som styr och drar i trådarna. Att våra pensionspengar ingår i detta pyramidliknade falskspel kan vi "tacka " de politiker i de olika partierna som har infört och medverkat till detta svindleri.

Återigen visar det hur våra politiker säljer sig till den ekonomiska makteliten. Politikerna känner vare sig skuld eller har dåligt samvete när de sålt ut våra skattepengar till den manipulerade aktiebörsen. Dessa politiker eller deras likasinnade borde självklart aldrig ha något inflytande eller bestämmande av vare sig våra pensionspengar eller våra skattepengar överhuvudtaget.

Vi måste avslöja och sätta stopp för detta korrupta ledarskap när det gäller oss medborgare och vårt samhälle. Politikerna liknar mer försäljare och köpta lobbyister än ansvariga samhällsledare. De flesta ansvariga politiker förefaller vara till salu. I Sverige har vi skandalaffärerna i Vattenfall, Telia Sonera och skatteplundrande riskkapitalbolag, för att nämna några exempel. Allt detta sker med politikernas goda minne och som möjliggörare. Dags att vi väljer helt nya, pålitliga ledare än dagens egoistiska opålitliga politiker.

BGJ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel