Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsningar på infrastruktur och miljö i nya investeringsbudgeten

En av de viktigaste punkterna på dagordningen vid kvällens fullmäktigemöte i Bollnäs är en investeringsbudget för 2017 och den medföljande planen för 2018-2021.

En del av satsningarna som ska göras är strategiska åtgärder för att förbättra infrastrukturen. Det handlar också om projekt där kommunen delfinansierar kostnaden tillsammans med andra aktörer som exempelvis Trafikverket och Region Gävleborg.

Bland annat ska Växbovägen rustas. Den är starkt trafikerad med mycket tung trafik och vägens skick har försämrats kraftigt under desenaste åren.

Här handlar det om tillräckligt stora utgifter för att projektet inte kan rymmas inom kostnaderna för det ordinarie gatuunderhållet.

Andra vägprojekt som ska inledas är bussgatan vid Björktjäratjärn och vägkorsningarna vid stadshuset och upp mot industriområdet på Norrborn. I budgeten räknar man också med utvecklingen av Resecenter och den nya bussterminalen.

En del i budgeten riktar också in sig på miljöförbättrande åtgärder, bland annat vill man under sex år satsa 12 miljoner kronor på förbättrad sopsortering. Totalt ligger investeringsbudgetförslaget bara för2017 på nära 87 miljoner kronor.

Andra ärenden på dagordningen är exempelvis godkännandet av en ny detaljplan för området runt nya Alirskolan och Torsbergsgymnasiet, samt ett förslag att inkomst av kapital ska ingå i inkomstberäkningen för avgiftshandläggning inom äldreomsorgen och omsorg för personer med funtionsnedsättning.