Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning ska ge Ramsjöborna bättre samhällsservice: "Det betyder mycket"

På fredagen var det dags för invigning av servicepunkten på Tempo i Ramsjö. Där kan man nu bland annat kopiera, få turistinformation eller sitta ner i caféhörnan.

På fredagen invigdes kommunens andra servicepunkt på Tempo i Ramsjö. Sedan tidigare finns det en servicepunkt på Lotta-Boden i Los.

Läs mer: Servicepunkt i Los ska öka tillgängligheten för byborna

Tanken med servicepunkterna är att de ska fungera som en serviceinrättning på landsbygden och vara ett nav för orten genom att tillhandahålla olika typer av tjänster för både boende och besökare.

Utvecklingen av servicepunkter är ett samarbete mellan kommunen, länsstyrelsen, Närljus och orten i fråga.

– Arbetet handlar om landsbygdsutveckling. Vi är den första kommunen i länet som har servicepunkter. Vi ska absolut vara stolta över att ortsborna kan få tillgång till den här servicen. Samtidigt är det också jättebra för turisterna som åker förbi, säger Suzanne Bäckman, näringslivsutvecklare på Närljus.

Läs också: Kommunalt bidrag ska hjälpa butiker i glesbygden – så mycket kan de få

Vad för typ av tjänster som erbjuds varierar mellan de olika servicepunkterna. På Tempo kommer det bland annat att finnas en caféhörna, dator med bredband, turistinformation, hemkörning av varor och möjligheter till kopiering.

– Det känns bra att kunna hjälpa till med service. Här finns det ju många stugor och alla har kanske inte möjligheter till till exempel bredband, säger Maria Yngvesson, en av ägarna till Tempo i Ramsjö.

Läs även: Jubilerande stämma lockar spelmän till Ramsjö

Hon tycker att det är bra att det nu finns en servicepunkt i byn.

– Det betyder mycket att ha den. Nu behöver folk inte åka härifrån lika ofta för att göra sina ärenden. Jag tror också att caféhörnan har stor betydelse för det sociala.