Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på Söderhamns Kulturskola – så svarar politikerna i #kandulova

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Kan du lova att en satsning på Söderhamns Kulturskola med långsiktiga ändamålsenliga lokaler görs?

Den frågan ställer Annette Andersson Fröjd till kommunpolitikerna i Söderhamns kommun via Mittmedias valtjänst #kandulova.

Har du också en fråga till våra politiker? Läs mer om valtjänsten här: #kandulova

Åtta partier har hittills besvarat Annette Andersson Fröjds fråga.

– Ja, svarar Socialdemokraterna genom Alexandra Gard, ordförande.

"Vi håller på att se över en samordning av kulturlokaler i Söderhamn. Då är det prioriterat att Kulturskolan har tillgång till ändamålsenliga lokaler för att kunna fortsätta med sin viktiga verksamhet."

– Nej, svarar SPI Välfärden genom Roland Laurin, Partiledare.

"Nej, det kan jag inte, kulturen är väl bra ändå i Söderhamn."

– Ja, svarar Moderaterna genom Marjo Myllykoski, vice ordförande.

"Kulturskolan är en mycket viktig del av den kulturella utbildningen i Sverige och Söderhamn. Arbetsmiljön för såväl elever som lärare är självklart viktig. Vi kommer att arbeta med att se till att vi har ändamålsenliga lokaler överlag avseende alla kommunala verksamheter och vi vill gärna se att Kulturskolan får bra lokaler i kommunens egna fastigheter."

– Ja, svarar Kristdemokraterna genom Anders Ramstrand, gruppledare.

"En kulturskola för alla är en viktig fråga för KD. Söderhamn är en erkänt bra stad beträffande musik o kultur. Vi vill se över alla kommunens lokaler för att verksamheten ska vara bra, framförallt verksamhet som gäller skola, vår o omsorg."

Chefredaktören: Ta chansen – kräv löften av dina lokala politiker med #kandulova

– Ja, svarar Sverigedemokraterna genom Daniel Persson, gruppledare.

"Det har fattats ett beslut om att påbörja ett planeringsarbete för nya kulturverksamhetslokaler. Så på sikt så bör kulturskolan få ändamålsenliga lokaler."

– Ja, svarar Centerpartiet genom Magnus Svensson, gruppledare.

"Centerpartiet har i sitt valprogram föreslagit en ombyggnation av Staffangymnasiet och när den ombyggnationen görs skall man tillskapa ett bra kulturcentrum i de lokalerna. Dels genom att använda de lokaler som finns i D-huset idag samt göra om aulan till en modern lokal som kan nyttjas mycket bättre. Kulturen vinner på det och gymnasiet i kommunen vinner på det."

Bättre arbetsmiljö inom förskolan – så svarar Söderhamnspolitiker i #kandulova

– Ja, svarar Vänsterpartiet genom John Källström, ordförande.

"I vårt kommunala program har vi bland annat skrivit att vi vi göra kulturskolan avgiftsfri och bygga ett kulturhus. Söderhamn behöver fler mötesplatser där fler kan utöva och möta kultur."

– Ja, svarar Liberalerna genom Magnus Ludvigsson, fullmäktigekandidat/gruppledare.

"Vi har ett kulturarv att vara stolta över, och det är viktigt att Kulturskolan får leva kvar och utvecklas. Lokaler behövs, och det tror vi går att finna i kommunens eget bestånd."

#kandulova