Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsar på egen bilverkstad

Kommande tisdag öppnar han dörrarna till M 3 Bil och plåt AB i gamla OK-verksta´n.

Mats Edvinsson är det senaste tillskottet på Bollnäs bilverkstadshimmel.

Annons

- Det behövs fler "småskuttare" i Bollnäs, säger han. Det är den kalkylen som gör att jag vågar ta det här klivet efter att ha jobbat som anställd i alla år.

Mats Edvinsson är 42, är proffs på att renovera gamla bilvrak, spelade fyra allsvenska bandymatcher med Bollnäs GIF som 17-åring och är - utöver att vara bilmekaniker och bilplåtslagare - också utbildad möbelsnickare.

Så han har några kompetenser.

Mats Edvinsson jobbade ett antal år som bilplåtslagare i Stockholm innan han kom hem för gott 1997.

- Jag åkte hem varje helg på den tiden, höll på med olika bilbyggen. Och då jag träffade Lotta, sambon, var det dags att släppa Stockholm.

Mats Edvinsson hyr hundra kvadratmeter i den gamla bilverkstaden. OK svarar för marknadsföring och kassaservice och vill ha del av omsättningen.

Just nu väntar Mats på diverse utrustning - lyftar, däckmaskiner - som hör till verksamheten.

I källaren står hans värstingbil, en Cheva från 1937, är instängd i källaren över vintern.

- Ett skogsvrak från Texas.

I dag är det gamla skogsvraket en skinande, nylackad skönhet med perfektion in i minsta detalj. Texaschevan är familjebil sommartid, väcker alltid stor uppmärksamhet och har vunnit flera priser vid utställningar.