Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsar på egen bilverkstad

Kommande tisdag öppnar han dörrarna till M 3 Bil och plåt AB i gamla OK-verksta´n.

Mats Edvinsson är det senaste tillskottet på Bollnäs bilverkstadshimmel.

- Det behövs fler "småskuttare" i Bollnäs, säger han. Det är den kalkylen som gör att jag vågar ta det här klivet efter att ha jobbat som anställd i alla år.

Mats Edvinsson är 42, är proffs på att renovera gamla bilvrak, spelade fyra allsvenska bandymatcher med Bollnäs GIF som 17-åring och är - utöver att vara bilmekaniker och bilplåtslagare - också utbildad möbelsnickare.

Så han har några kompetenser.

Mats Edvinsson jobbade ett antal år som bilplåtslagare i Stockholm innan han kom hem för gott 1997.

- Jag åkte hem varje helg på den tiden, höll på med olika bilbyggen. Och då jag träffade Lotta, sambon, var det dags att släppa Stockholm.

Mats Edvinsson hyr hundra kvadratmeter i den gamla bilverkstaden. OK svarar för marknadsföring och kassaservice och vill ha del av omsättningen.

Just nu väntar Mats på diverse utrustning - lyftar, däckmaskiner - som hör till verksamheten.

I källaren står hans värstingbil, en Cheva från 1937, är instängd i källaren över vintern.

- Ett skogsvrak från Texas.

I dag är det gamla skogsvraket en skinande, nylackad skönhet med perfektion in i minsta detalj. Texaschevan är familjebil sommartid, väcker alltid stor uppmärksamhet och har vunnit flera priser vid utställningar.