Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på skolan!

Genom att satsa på utbildning kan vi finna en väg ur krisen och stå starkare och mer välutbildade på andra sidan.

Alliansen och utbildningsminister Jan Björklund har höga ambitioner med skolan. Det har även politikerna i Nordanstig som vill ha världens bästa skola redan år 2012. Ja, ni läste rätt, den visionen, för det måste det väl ändå vara, har uttalats av Nordanstigs utbildnings- och kulturnämnd.

Kraven på vad elever, lärare och skolan ska åstadkomma ökar ständigt. Det är rätt – vi ska inte vara nöjda förrän alla når kunskapsmålen. Vi vill alla att våra barn ska få en så bra start i livet som möjligt.

Men höga ambitioner måste också matchas med bra förutsättningar. Såväl regering som Nordanstigs kommun måste satsa på förskolan och skolan även när det blåser snålt.

Under 90-talskrisen drabbades barnen hårt när lärarna sades upp. Värst blev det för elever i behov av särskilt stöd. Det får inte hända igen! Låt inte barn med särskilda behov återigen bli drabbade av nedskärningar i form av minskade resurser.

Lärarförbundet och många med oss tycker att ni kommunpolitiker i dessa svåra tider måste våga satsa på skolan och barnen. Genom att satsa på utbildning kan vi finna en väg ur krisen och stå starkare och mer välutbildade på andra sidan.

Lärarförbundet har i en undersökning med hjälp av Synovate frågat 600 föräldrar om vad de tycker är viktigast, riktade resurser till skolan eller sänkt kommunalskatt. Svaret från föräldrarna är tydligt: 9 av 10 föräldrar vill ge mer pengar till skolan.

Vi vill se modiga politiker som satsar på skolan och barnen även i kristider!

Lena Eriksson

opinionsbildare i Lärarförbundet Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel