Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på kommunalt högstadium

Hur blir det med skola för våra högstadieelever i centrala Bollnäs? Tror ni politiker att det är lugnt på den fronten så tror ni fel. Vi är många föräldrar och ungdomar som undrar.

Hur blir det med skola för våra högstadieelever i centrala Bollnäs? Tror ni politiker att det är lugnt på den fronten så tror ni fel.

Vi är många föräldrar och ungdomar som undrar. Ni politiker har ensidigt satsat på en vinstdrivande högstadieskola på bekostnad av övriga kommunala skolor som nu får ett underskott med mångmiljonbelopp. Hur kan politiker öppna vägen för en segregerad skola där följden blir att den egna kommunala skolan missgynnas? (Tänkte ni inte på det?)

Nu får elever och föräldrar tycka till om ett samgående av Granberg och Gärdesskolan. Låt det nu inte bli en halvmesyr med kommunala sparkrav och budget alternativ. Det tycks finnas pengar bara när privata intressenter knackar på dörren.

Jag kan se en fantastisk skola framför mig. Slå ihop Granbergsskolans högstadium och Gärdesskolan i centrala Bollnäs. Rusta Gärdesskolan till en modern skola. Det blir en lagom stor skola. Där kommer att finnas många kompetenta lärare och övrig skolpersonal som kurator, skolsköterska, specialpedagoger och så vidare som kan utveckla en ny högstadieskola för framtiden. Närheten till sporthall, badhus, fotbollsplan och övrig kommunal service är ju en fördel. Nära även för bussåkande elever.

Dessutom en skola för alla, både invandrarungdomar och infödda Bollnäsbor. Två skolor som tar det bästa av sina pedagogiska idéer med sig och utvecklar en ny skola för alla ungdomar i kommunen.

Kan man ha en förhoppning om att BUN, barn- och utbildningsnämnden, och ledande politiker tänker längre än näsan räcker denna gång?

Tonårsförälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel