Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa på boende i utkanten av Söderhamns kommun

När jag söker på lediga lägenheter på Faxeholmen är alla uthyrda, så vad ska man göra om man vill bo här?

Det finns 6 stycken hus till salu i Skogssocken (Holmsveden/Stråtjära). Över 30 objekt har bytt ägare på mindre än ett år. Så visst finns det intresse att bo här!

När jag söker på lediga lägenheter på Faxeholmen är alla uthyrda, så vad ska man göra om man vill bo här? Tälta, husvagn? Hur ska vi göra för att få kommunen att satsa på boende i utkanten av vår landsbygdskommun?

Generationsskiften där de äldre vill bo kvar i bygden är en omöjlighet, därför bor man kvar och ungdomarna kanske tröttnar på att vänta. Vi har åkrar, platser runt omkring oss där det kan byggas seniorboenden, med bra kommunikation med tåg med mera, men när kommunen inte vill satsa på oss. Vad gör vi då?

Finns det hus som bara står tomma och lämnats åt sitt öde som ej kommer ut på marknaden? Låt då någon annan ta över i så fall. Vad kan vi göra om vi vill ha en levande landsbygd? Ett första steg är fler bostäder!

Ulrika Hedlund

i underbara Henninge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel