Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa mer på lärare i kommunen

Vi från Lärarförbundets lokalavdelning vill uppmärksamma Söderhamns kommuns politiker på lärares löneutveckling.

Annons

Det har via statliga satsningar tillkommit medel och alltså lett till viss löneutveckling för lärare, men samtidigt låg löneutveckling för andra oavsett antal år i yrket. Söderhamns kommun har valt att inte bidra till ökad löneutveckling jämfört med många andra kommuner. Det har inte skett någon medveten satsning på lärare från Söderhamns kommun under de senaste åren. Med satsning menar vi mer medel än annars budgeterat och fördelat till lärare.

Det är stor brist på behöriga lärare. Läraryrket behöver bli mer attraktivt och där är lönen en av faktorerna.

Det finns generellt en hög medvetenhet hos huvudmännen om behovet av egen satsning för att behålla kompetensen och kunna rekrytera. Det är ”bara” den aktiva handlingen i samband med den årliga lönerörelsen som saknas och som då skulle visa att man tar detta på allvar.

Vi vill inför lönerörelse 2018 uppmärksamma Söderhamns politiker på detta. Med den rimliga förhoppningen om en medveten satsning.

”Allt börjar med en bra lärare”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel