Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsa mer på järnvägen

Nu är det verkligen dags att satsa på järnvägen!

Den måste få bli det största medlet för persontransport, och frakt av gods. Järnvägen är helt överlägsen när det gäller att vara ett miljövänligt transportmedel.

Det verkar inte som att regeringen har insett det, eller också vill de helt enkelt inte (hemska tanke) vara rädda om vår miljö. Trafikverket har begärt att få 3,8 miljarder kronor, men regeringen vill bara lämna i från sig 1,8 miljarder.

Regeringen vill inte bygga något nytt spår. Dessutom drar man in på underhållet, för spår och vagnar, det kan man knappast kalla satsning. De gör snarare järnvägen sämre och därmed drabbas resenärerna, samtidigt som man vill att folk ska åka kollektivt.

Vi måste rusta upp järnvägen, men det vill tydligen inte alliansen, eftersom man vill satsa så lite på den. Sveriges resenärer och företag behöver en järnväg där tågen går, oberoende av vilket väder det är.

Vad landet behöver är en annan regering, som satsar mer på järnvägen och är rädd om miljön, samt låter tågen vara det viktigaste transportmedlet.

Åsa Eriksson (MP)

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel