Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongsbästa för Östlund i Portugal

Årets bästa insats – där satt den…
Alvin Östlund knep en sjundeplats i det första MX2-heatet när motocross-VM fortsatte i Portugal i helgen.

Närmare bestämt var det i Agueda som VM-cirkusen gästade. Här inledde Alvin med att ta tionde tid på ”Time Practice” under lördagen. Segerstakillen bättrade sig därefter ett snäpp i det efteråt följande kvalheatet. Slutade här alltså nia.

Söndagens första finalheat bjöd på en fin sjundeplats för Alvins del. Bästa facit hittills i år – med råge.

Tyvärr höll inte framgångsvågen fullt ut. I det andra heatet tvingades Alvin bryta efter att han gjort sig illa i foten.

Spanjoren Jorge Prado vann det första finalheatet före lettländaren Pauls Jonass. Prado segrade även i heat 2, nu närmast följd i mål av Thomas Kjer Olsen från Danmark.

Totalt i VM har nu tio heat klarats av. Pauls Jonass toppar MX2-tabellen på 216 poäng. Jorge Prado är tvåa med 202 och Kjer Olsen trea med 185 pinnar. Alvin Östlund är kvar på sin 21:a plats, nu med 35 poäng i sammandraget.

Nu följer en halv månades uppehåll i VM-tävlandet för Alvin och hans förarkollegor. Nästa anhalt blir Ryssland den 1 maj.

Kurt Eliasson