Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongens konstigaste byte kostade för Edsbyn: "Det blev helt kaos"

Det var säsongens kanske konstigaste byte. Och det kostade Edsbyn segern i hemmapremiären mot Ljusdal.
– Det här känns brutalt, värre än när vi förlorade mot Forsa, säger backen Joel Häggblom.

Ljusdal kom till spel utan sex av sina ordinarie startspelare – och borde ha blivit en munsbit för Edsbyn.

Det blev man också, spelmässigt. Hemmalaget dominerade stort i 80 minuter och när Aimen Sewed, på pass från Oskar Lindsmyr, gjorde 1–0 en dryg kvart in på första halvlek trodde nog de flesta på Ön att Edsbyn skulle köra över Ljusdal.

Men på något sätt hängde gästerna på och höll fortet trots en uppsjö av chanser.

– Det kändes hur lugnt som helst även om vi bara hade 1–0, de hade väl bara ett par avslut. Det här känns brutalt, det är värre än när vi föll mot Forsa i premiären. Det känns brutalt, sjukt tungt, säger Joel Häggblom, som i den 80:e minuten blev utbytt tillsammans med yterligare två försvarare.

– Det blev hela backlinjen till slut. Vi har sagt innan att vi ska byta mycket, Men det där blev helt fel det där, det blev helt kaos och det syntes direkt att det blev ängsligt. Resultatet blev inte bra.

I 83:e minuten kom till slut läget för Ljusdal och Jesper Dolk som på lagets tredje vettiga avslut fick in kvitteringen.

– Det är svårt att bytas in som back. Vi har fulldugliga avbytare så ingen av dem ska ju lastas, men det blir en knepig situation som vi satte oss själva i. Jag förstår att det känns som en seger för dem, för de var inte alls med i matchen, säger Joel Häggblom uppgivet.

I Ljusdal var det lättade miner och där var samtliga spelare övertygade att Edsbyns mastodontbyte var det som räddade en poäng åt dem.

Så här säger Ljusdalstränaren Tomas Åhlström om matchen:

För Edsbyn gäller det att ladda om för kommande matcher, och Joel Häggblom är, trots lagets sega start på säsongen, optimistiskt inför fortsättningen.

– Det känns som att vi skulle ha gjort några fler mål, men det kommer. Det är en missräkning i början av säsongen, men vi kommer att komma, spelet är på rätt väg och vi har anfallare som kan ösa in mål, säger han.

Matchfakta

Edsbyn–Ljusdal 1–1 (0–1)

Mål, Edsbyn: Aimen Sewed.

Ljusdal: Jesper Dolk

Domare: Magnus Ökvist, Bollnäs.

Publik: 75.