Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Säsongens bästa match i serien"

Hudiksvalls FF åkte upp till Boden och gav hemmalaget en lektion, både i anfallsfotboll och försvar.
– En jäkligt bra laginsats, säger matchhjälten Pelle Lööf, som låg bakom tre av fyra mål i 4–0-segern.

Efter 0–5 hemma mot Boden i våras var det revanschlusta hos alla i HuFF-truppen som åkte upp till Boden. Och revansch skulle det bli.

Redan tidigt i första halvlek öste HuFF på framåt. I den 23:e minuten måttade Siksten Kasimir in ett inlägg i straffområdet där Pelle Lööf mötte med pannan och nickade in 1–0.

Nio minuter senare kom nästa mål. Den här gången tog Pelle Lööf en löpning till bortre delen av straffområdet, där han fick bollen av Mehmed Hafizovic. Med en lobb hittade han nätmaskorna och HuFF gick till pausvila med 2–0.

– Vi följde matchplanen helt. Det fanns bra med ytor bakom deras backlinje och det var dit jag sökte mig. Även om vi inte kom till avslut på första försöket varje gång så kom vi tillbaka i anfallen, säger Pelle Lööf.

I andra halvlek dröjde det bara drygt tio minuter innan 3–0 kom. Återigen var det Pelle Lööf som nickade bollen mot mål, men precis när den skulle passera mållinjen rensade Bodens Emil Johansson upp bollen i eget nättak och målet bokfördes som självmål.

– Jag är lika nöjd med alla tre målen. Det var bra anfall genom hela vägen, först Sikstens inspel på första, Mehmeds på andra och Viktor Roos hörna på tredje, säger Pelle Lööf.

Thomas Sundberg avslutade målskyttet genom att nicka in en frispark och HuFF-tränaren Janne Westin var förstås nöjd med insatsen.

– En fantastisk match, det är väl den bästa seriematchen för oss i år. På något vis låg det en bestämdhet i luften, att det var dags att knäppa dom på näsan, säger han.

Detta var tredje raka segern och tredje raka nollan för HuFF som tar mark i tabellen.

– Vi släpper inte till mycket. Jag tror att Boden bara hade tre skott på 90 minuter så vi var väldigt gedigna i försvarsspelet. Vi hade bud på ännu fler mål och var närmare 5–0 än Boden var att reducera, säger Janne Westin.

En stor del i segern hade revanschlustan från hemmamötet, där HuFF var helt under isen.

– Det är alltid tufft att åka till Boden. Det är en lång resa, ett bra lag med en fin arena och man kan tappa en del av tagget bara av det. Men vi var jäkligt revanschsugna och det viktigt att vi fick första målet, säger Pelle Lööf.

Nu väntar ett tätare spelschema för HuFF. Inom loppet av en vecka väntar två seriematcher och match i Svenska cupen mot Husqvarna. Med en het Pelle Lööf har HuFF bra chanser att hänga på i toppen.

– Det har börjat lossna nu, jag orkar mer än tidigare, säger han.