Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen som försvann i sjuksängen

Med VM och världscupen bakom sig kan Christofer Eriksson summera ännu en tävlingsvinter.
Men för skidskytten från Ilsbo blev säsongen inte vad han väntat sig.
– Det har varit en skitsäsong, säger 26-åringen.

Annons

2013/2014 blev en säsong som innehöll uttagning i OS-truppen och ett äventyr i ryska Sotji. Även om Christofer Eriksson inte fick åka några OS-lopp var det en upplevelse han sent skulle glömma.

Inför vinter 2014/2015 fungerade försäsongsträningen bra, men resultatmässigt har det inte blivit vad han hade hoppats på.

I världscuppremiären på hemmaplan i Östersund, Christofer Eriksson tävlar för Tullus SK, blev det blandade resultat. Åkningen fungerade okej, men skjutningen fungerade sämre.

Skyttebiten har stört Eriksson under hela vintern. Samma problem som förra säsongen.

– Ja, det har blivit så... Skyttet har inte alls fungera och så här dåligt har jag inte skjutet på hela min karriär, säger han.

Vad beror det på att skyttet inte lossnar?

– Det krävs väl ännu mer träning och mer kvalitet i träningen. Jag har fått hjälp från SOK med mental träning men också med skyttebiten, men jag får vara beredd på att det kan ta tid innan jag ser resultat.

Förutom problemet med skyttet har Christofer Eriksson dragits med mängder av sjukdomar. Dagarna när han legat nedbäddad har varit för många.

– Det började med influensa i Ruhpolding. Då var jag riktigt sjuk, värre än jag varit på flera år. Sen kom bakslag på bakslag efter det.

Därför var det inte konstigt att förväntningarna inför VM i Finland var relativt låga.

– När VM började var det nästan en och en halv månad sedan jag senast tävlade. Det blev som att börja en ny säsong, men åkningen kändes ändå bra, säger Christofer Eriksson.

Någon topplacering i VM blev det aldrig. Skyttet fungerade inte och i stafetten svarade inte kroppen. Sett tillbaka på säsongen är det ingen munter läsning för Christofer Eriksson om han skulle gå igenom resultatlistorna.

– En skitsäsongen, nästan ingenting har varit bra, säger Eriksson som nu laddar vidare för militära VM som arrangeras i Boden.

På fredag körs den prestigefyllda patrulltävlingen och då hoppas Christofer stå på startlinjen. Om han får vara frisk förstås.

– Jag åkte på något virus i Ryssland senast så jag väljer att vila fram till fredagstävlingen, säger han.

Annons