Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen avgörs på hemmaplan

Tuffa matcher väntar Helsinge Team i säsongens sjätte och sista seriesammandrag i divison 1 norra på lördag.

På hemmaplan har klubben chansen att säkra nytt kontrakt.

Säsongen har pendlat upp och ner för Helsinge Team i division 1 norra. Med två matcher i säsongens sista seriesammandrag krävs det att spelarna håller koncentrationen upp för att säkra nytt kontrakt. Seriens sämsta lag trillar ur serien och Helsinge Team parkerar på sjätteplatsen av sju lag.

– Det är fortfarande tajt som tusan och det har verkligen varit en säsong där alla slagit alla. Vi hade förhoppningar inför säsongen att komma bättre än i fjol då vi blev femma av åtta lag, säger spelande ledare Erik Lindgren.

I helgen möter Helsinge Team Fyrisfjädern 2 och Täby 2. Ett par tuffa matcher, där mycket står på spel. Två poäng skiljer till Fyrisfjädern på femteplatsen.

– Fyris är ett tuffare lag än Täby, men det är så olika från gång till gång eftersom vi har så många andralag i serien. Det beror på vilka spelare de använt sig av i elitserien, säger Erik Lindgren.

För att Helsinge Team ska klara sig kvar i division 1 gäller att laget håller avståndet ner till Kista på jumboplatsen. I nuläget skiljer bara en poäng, men Kista kan komma med ett starkt lag kryddat av elitseriespelare.

– Minst två poäng tror jag det kommer krävas i helgen. Det som är positivt är att vi har starkast möjliga lag, inga skador förutom Andrea Kupari som varit borta hela säsongen.

Det är på herrsidan Helsinge Team har styrkorna. Erik Lindgren och Mats Strandberg är elitklassade. Så också Villiam Claesson som klassade upp sig i Glada Hudik Cup i mars.

Lägg sedan till Stefan Grahn som spelat veteran-VM och unge Patrik Norman som debuterat tidigare under säsongen. Erik Karlsson, Erik Strandberg och Jonas Strandberg går inte heller av för hackor, men de två senare är osäkra kort.

– Erik blev pappa i höstas och har inte tränat så mycket och Jonas känner fortfarande av sedan han slitit av hälsenan. Vi har inte tagit ut helgens trupp än.

Det är Stefan Grahn och Erik Lindgren som agerar lagledare. En nackdel för laget är att spelarna till vardags är utspridda på flera olika orter. Exempelvis är två av lagets tre damspelare, Veronica Österlund och Melinda Andersson, inlånade från Bergsåker.

Det som dock är en fördel är att sista seriesammandraget spelas på hemmaplan i Hudiksvalls Idrottshall.

– Absolut, det är en större fördel än man tror. Väldigt få av de andra klubbarna spelar i vanliga gymnastikhallar. Jag vet att de kan tycka det är jobbigt med alla olika linjer eftersom de är vana att spela i renodlade badmintonhallar, säger Erik Lindgren som extra ser fram emot avslutningsmatchen mot Täby.

– Det är bra att vi har den matchen allra sist, då vet vi precis vad Kista har åstadkommit i sina matcher, säger han.