Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongen avgörs för H/B

Hudik/Björkberg åker till Piteå med kniven mot strupen. Laget måste vinna helgens eventuellt två bortamatcher för att ha fortsatt chans på allsvenskt spel nästa säsong.

När Hudik/Björkberg förra helgen mötte Wibax från Piteå, i första kvalmötet till allsvenskan, slutade det med förlust. 8–9 trots fördel av hemmaplan sved hårt för H/B-spelarna.

– En ruskigt tung förlust, vi släppte in alldeles för enkla mål. Det vi får ta med oss upp till Piteå är att vi i alla fall spelade bra när vi hade bollen, säger John Jonsson.

Under lördagen spelar H/B andra kvalmatchen på bortaplan. Vid seger för H/B väntar en tredje och avgörande match på söndag. Vid förlust är säsongen över.

Vad måste ni förbättra från första kvalmatchen?

– Försvarsspelet måste upp ett snäpp om vi ska kunna knipa två matcher på bortaplan. Kan vi täppa till ser det hyfsat ut, säger John Jonsson.

Trots underläge 0–1 i matcher och två svåra bortamatcher på schemat, är H/B-truppen vid gott mod.

Laget har långt i från gett upp hoppet om fortsatt spel i det allsvenska kvalet även efter helgen i Piteå.

– Stämningen i laget är väldigt god och vi känner stor optimism. Vinner vi lördagsmatchen hamnar all press på dom. Vi går all in och jag kan tänka mig att de känner någon trygghet med två hemmamatcher som vi kan utnyttja.

H/B tar uppgiften på största allvar, men ska samtidigt försöka njuta av att spela innebandy. En stor del i det ligger i rollen som lagkapten för John Jonsson.

– Det är lätt att säga att det är en match som alla andra, men det är en ny situation för många. Det gäller att få alla att känna sig trygga med uppgiften och förhoppningsvis kan vi ta lärdom av det här kvalet oavsett hur det går. Samtidigt gäller det att njuta när man är ute och spelar, säger John Jonsson.

Skulle H/B vinna lördagsmatchen och få spela en tredje och avgörande match, har laget fördel av att vara fysiskt bra tränat den här säsongen.

– Absolut, jag tror att vi har bra chanser att stå upp fysiskt, säger John Jonsson som med H/B som moderklubb inte skulle ha något emot en uppflyttning till allsvenskan.

– Det skulle ju vara fantastiskt så klart. Vi såg ju hur det var i hemmamatchen senast med storpublik och bra arrangemang. Så skulle man vilja ha det oftare, säger han.

Det lag som går vidare av H/B och Piteå får möta segraren mellan Skellefteå och TBS Umeå. Där leder Umeå med 1–0 i matcher.