Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsong för inbrottstjuvar

Flera inbrott i sommarstugor på kort tid.
– Värre lär det bli, säger polisen.

Ägarna till sommarstugan i Hjärtnäs, Ramsjö, hade inte varit på platsen under några dagar, men det hade tjuven. Mellan den 16 april och 1 maj hade någon krossat köksfönstret och tagit sig in i bostaden och sedan rotat runt bland ägarnas tillhörigheter.

Det som stulits från platsen var bland annat en tv, sex pilbågar, en mobiltelefon, fotogenlampa två fioler, en elbas och luftpistol.

Under samma period, mellan den 27 och 30 april, utsattes även en sommarstuga längs Fönevägen för inbrott.

Där hade tjuven brutit upp två fönster för att ta sig in i bostaden och öppnat nästan alla lådor och skåp i jakten på stöldgods. Dessutom fanns brytmärken på dörren till ett uthus.

Från platsen saknades en digitalbox (tv-box) och ett båtbatteri.

– Det har varit ganska många fritidshusinbrott den senaste tiden, och värre lär det bli när sommarsäsongen drar i gång, säger Ljusdalspolisens förundersökningsledare Andreas Bergström.

Han menar att det gäller att stugägarna jobbar med förebyggande åtgärder då stuginbrott är svårt för polisen att jobba med.

– Det blir svårt eftersom att det ofta har gått en tid sedan inbrottet skedde tills det att ägarna kommer till platsen och kan anmäla saken till polisen.