Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sarandon: J-O är pingisens Astaire

/
  • Susan Sarandon mottog i lördags Stockholms filmfestivals pris för sitt livsverk inom filmen - ett livsverk som omfattar över 60 filmer.

"J-O Waldner är bordtennisens Fred Astaire". Det säger ett av Waldners största fans, skådespelerskan Susan Sarandon, efter deras möte vid Stockholms filmfestival.

Annons

Det var i förra veckan som Susan Sarandon, med en Oscarsvinst och fyra nomineringar på meritlistan, officiellt kom ut som pingisfan.
Sarandon, delägare till nyöppnade bordtennisbaren Spin i New York, kom i helgen till Stockholms filmfestival för att få pris för sitt livsverk inom filmen. I Stockholm hade hon ett önskemål: Att få träffa forne världsmästaren och OS-guldmedaljören Jan-Ove Waldner.
De två åt middag tillsammans på fredagen.

att jag hade bilder på Spin med mig, säger Sarandon, 63, när TT Spektra träffar henne i London efter helgen.
- Jag öppnade den med tre killar som tävlar i bordtennis. När filmfestivalen bjöd in mig sade de "Stockholm, åh Gud, det är där Jan bor!" De var helt tokiga. Och jag förstår det, för han var fantastisk. Pingpongens Fred Astaire. Mitt första diplomatuppdrag blev alltså att försöka få "Jan" att komma till New York och spela på Spin.
På frågan om hon spelar själv svarar Susan Sarandon ett snabbt "Jag suger".
- Men pingis är ett bra bevis på att man kan ha roligt även om man inte är duktig. Det är en sport där små flickor kan slå vuxna män och ett fantastiskt sätt att utveckla hjärnan, speciellt samspelet mellan höger och vänster hjärnhalva. Bättre än korsord. Jag hoppas på att öppna en Spinfilial i Los Angeles.

i London för att göra pr för Peter Jacksons nya film "Flickan från ovan" som bygger på Alice Sebolds roman. Den handlar om en tonårig flicka som mördas men fortsätter betrakta sin sörjande familj - och sin mördare - efter döden. Sarandon spelar flickans mormor, en alkoholiserad kedjerökare som tar ansvar för familjen när det behövs som bäst.
- Jag förstår inte hur människor klarar att gå vidare i en sådan situation. Det fina med min rollfigur är hur hon tar en aktiv del i sorgeprocessen, på sitt eget snubblande sätt. Jag kände mig hemma i rollfiguren även om jag själv inte dricker eller röker... (konstpaus)... cigaretter.

Mer läsning

Annons