Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sånt här ska det vara mer av"

Över en bana på 150 meter avgjordes Centrumtravet i Hudiksvall. Och ett av de stora dragplåstren – Järvsöfaks – höll till vid mållinjen och såg stolt Järvsö Björn vinna tävlingen för kallblod.
– Han gillar när det händer sådana här grejer, säger segerkusken Jan-Olov Persson.

Ett stenkast från lunchande och shoppande lördagsflanörer deltog åtta ekipage i Centrumtravet som hölls efter Drottninggatan i Hudiksvall.

– Det här var fantastiskt. Hur många kan erbjuda det här? Stadsbilden på ena sidan och vattnet på andra sidan banan med en restaurang alldeles vid målgången. Sedan att folk står så nära här efter staketet här ger ju en otrolig närhet. Det här tror jag kan bli riktigt bra på några år, säger Jan-Olov Persson, tränare och kusk till Järvsö Björn, som segrade i kallblodsklassen.

Och hästen reagerade inte negativt på den något ovana tävlingsmiljön.

– Nej, bara positivt, han vann ju fyra raka, säger Persson.

I finalen fick Hagmyrenkamraten Rigel Odin, med Erik Holm bakom, ge sig på den korta och snabba banan.

Men många blickar riktades också mot målområdet, där vinnarhästens farfar Järvsöfaks, befann sig och blev väl uppvaktad under dagen.

Och Jan-Olov Persson var rätt så övertygad om att den gamle mästarhästen tyckte om ståhejet.

– Ja, det tror jag. Han gillar när det händer sådana här grejer, säger Persson.

Bland varmblodshästarna kunde Bollnästravets Hot point defilera i mål, efter att Arby's Amalia med Peter Grundmann i sulkyn galopperat hallvägs in i finalheatet.

Rikard N. Skoglund, var precis som Jan-Olov Persson mycket positiv till den nya tävlingsformen.

– Jättekul. Sånt här ska det vara mer av. Häftigt att få in travet till stan. Jag tror säkert det var många som bara kom förbi och stannade till och kanske fick se trav för första gången. Och då kanske dom kommer till Hagmyren nästa vecka också, säger Skoglund, som inte tidigare varit med om någon liknande tävlingsform.

– Nej, det tog något race innan man fattade hur man skulle lägga upp det. Han (Hot point) är startsnabb och väldigt lugn och fin och reagerade bra, säger Skoglund, som gärna tävlar inne i centrum igen.