Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanna Nielsen ser fram mot pizzakväll

Två och en halv timme. Längre fick Sanna Nielsen inte sova efter schlagersegern. Trots det var sångerskan pigg när TT träffade henne på söndagen.

- Jag kan fortfarande inte riktigt fatta. Hände detta?, säger hon.

Lördagen vill Sanna Nielsen inte ha ogjord. På sjunde försöket vann hon till slut Melodifestivalen med låten "Undo" - bara två poäng före utropstecknet Ace Wilder.
Det blev minst sagt en rysare.
- Den handsvetten jag hade, det var helt horribelt! Men efter juryrösterna kände jag att det kunde få gå hur det ville. Jag tänkte "skicka Ace, det blir fantastiskt bra vilket som", säger Sanna Nielsen.

"Blev nästan livrädd"
Sångerskan sitter i artisthotellet i centrala Stockholm och varvar intervjuer med att skriva autografer åt både äldre och yngre fans. Särskilt mycket sömn har hon inte fått. Finalsegern firades traditionsenligt med champagne, som dock sprutades mer än dracks.
- Jag tog bara ett glas och drack sedan vatten. Jag hann inte mer, det var så många som ville prata. Klockan fyra kom jag och min sambo tillbaka till hotellet och det var först då som jag kunde landa, säger hon.

Stämningen i bankettsalen i Friends Arena blev kaotisk när Sanna Nielsen anlände till efterfesten. Fotografer och kamerateam flockades runt stjärnan, som nästan föll omkull av trycket.
- Jag blev nästan livrädd! Jag vet inte vad det var som tryckte på så mycket, jag hade inte förberett mig på det. De sade att det skulle vara kaos. "Jaja, hur mycket kaos kan det bli?", tänkte jag. Det var helt galet.

Nu har det värsta kaoset lagt sig, men Sanna Nielsen har fortfarande hektiska dagar framför sig. På måndag har hon ett första möte med SVT inför Eurovision Song Contest, sedan ska hon repetera inför musikalen "Doktor Zjivago" på Malmö Opera och arbeta i studion med den kommande skivan, som släpps i vinter.

Vill äta naturgodis
Störst fokus har hon dock på Eurovision, som startar i Köpenhamn den sjätte maj.
- Jag har fått otroligt många mejl från fans i olika länder som skriver att de älskar låten och att de har hittat sin egen relation till den, så jag tror absolut att den kan gå hem i Eurovision, säger hon om vinnarbidraget "Undo".

Men finns det någon tid till att vila? Schlagervinnaren berättar att hon har en tydlig målsättning inför kvällen - och den har inget med glamorösa champagnebad att göra.
- Jag ser fram mot att få gå hemma i min onepiece i kväll klockan åtta och äta en pizza, öppna en flaska rött och sedan äta naturgodis. Det har jag sett fram emot länge, säger hon och skrattar.

Karl Dalén/TT
karl.dalen@tt.se