Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanna klar för Falun

I söndags spelade Sanna Olsson sin sista match för Söderhamns IBF.

Vid 15–0-segern mot Sollefteå.

Nu är hon klar för IBF Falun Ungdom.

– Det var ett självklart val för mig, säger sextonåringen.

Annons

För drygt en månad sedan flyttade Sanna Olsson till Falun. Hon går på det idrottsinriktade Lugnetgymnasiet med innebandy på schemat.

– Nu kan jag träna tre till fyra pass på dagtid, så det blir ungefär sju träningar i veckan, säger Sanna Olsson efter måndagens förmiddagsträning.

Hon kommer att spela för IBF Falun Ungdom framöver. Laget befinner sig, precis som SIBF, i division två – men i en annan serie.

– Det känns mer naturligt att spela för det laget som jag tränar med. Många tjejer i mitt nya lag pluggar vid innebandygymnasiet.

Vad får du för roll i Falun?

– Jag kommer få mer speltid som forward, det var ju lite svårt för mig att spela i Söderhamn eftersom jag inte var med på träningarna.

Ungdomslandslagstjejen från Söderhamn är en av tre i samma årgång som har flyttat till Falun för att satsa på innebandyn.

– Jag trivs jättebra här. I början kändes det som att allting var nytt. Det har varit en stor förändring, men nu är jag van vid att tvätta, städa och sådana grejer ...