Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt moms är bra för unga

Många ungdomar här i Gävleborgs län får sitt första jobb på ett café eller i en matservering.

Inom restaurangbranschen är sex av tio anställda under 34 år. Genom att sänka restaurangmomsen, som Centerpartiet har föreslagit, kan fler unga få en fot in på arbetsmarknaden och sedan lättare gå vidare till andra utmaningar.

En sänkning av restaurangmomsen från 25 till matmomsens 12 procent skulle dessutom innebära en förenkling för företagen. Samma moms för mat som serveras som för hämtmat! Enklare regler ger ökat utrymme för företagen att utvecklas och anställa fler.

I Gävleborg finns cirka 520 restauranger. På de restaurangerna jobbar det cirka 2 280 personer, av dessa så är cirka 40 procent eller 875 personer under 26 år. Vi menar att fler jobb för ungdomar gynnar både unga och gamla i Sverige.

De som är unga får en sysselsättning och en inkomst, samtidigt som fler människor i arbete gynnar den svenska välfärden. I ett län som Gävleborg, där ungdomsarbetslösheten är stor, är detta en viktig satsning.

Madeleine Jansson

Gävle

distriktsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Gävleborg

Magnus Svensson

Söderhamn

distriktsstyrelseledamot för Centerpartiet i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel