Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänknig drabbar grupp som har det knapert

Pensionerna sänks samtidigt som politikerna inte säger någonting! Men vi i SKPF och andra pensionärsorganisationer, märker verkligen hur missnöjet växer.

Annons

Under de senaste åren har pensionen sänkts av den så kallade bromsen, hela tre gånger.

Samtidigt med detta har skillnaden i beskattning mellan pensionärer och löntagare ökat. En beräkning av pensionsorganisationerna som gjordes nyligen visar att 100 kronor i lön för sex år sedan i dag är 117 kronor. För pensionären går det helt åt andra hållet – 100 kronor i pension 2007, har i dag blivit 97 kronor.

Denna sänkning drabbar dessutom en grupp som ofta lever på knappa ekonomiska marginaler. En verklighet är också att en tredjedel av pensionärerna har exempelvis mindre än 10 800 kronor före skatt, att leva av och då är bostadstillägget medräknat och inte så sällan är drabbar det ensamstående kvinnor, som jobbat i offentlig sektor.

Nu är det valår och vi kräver ett svar – hur blir det med våra pensioner? Glöm inte, vi är cirka två miljoner pensionärer som ska gå till valurnorna.

Elsie Bäcklund Sandberg

ordförande Styrelsen för Svenska Kommunal Pensionärernas Förbund avd. 50 (SKPF)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel