Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sånger som krävde dans

Handklappningen övergick i spontandans vid sittplatserna. Det var en uppskattad kväll för Afrikas horn på Folkets hus.

Det hela började med välkomnande applåder från publiken när sångaren André de Lang gick upp på scenen.

Några sånger senare, reste sig publiken upp för att på stående fot gunga med i den svängiga musiken.

Det var en konsertkväll till förmån för svältoffren på Afrikas horn som arrangerades på fredagskvällen i Folkets hus. Alla intäkter gick till att hjälpa de som bor i länderna där den värsta torkan på 60 år pågår, samtidigt som det också pågår olika konflikter med stora flyktingströmmar.

Uppåt 300 personer bänkade sig på sittplatserna. Och kvällen inleddes alltså med André de Lang, en sydafrikan bosatt i Stockholm.

- Helt fantastiskt vilken stämning det blev direkt, sa sångerskan Helen Tanzborn efter hans första sång.

André de Lang berättade att hans första sång egentligen inte har någon text.

- Jag bara sjunger ut.

Det var Helen Tanzborn som tog initiativ till stödkonserten.

- Nu ska ni få höra på en fantastik röst, presenterade hon nästa artist, sångerskan Paris Renita från Washington, med Sverige som sitt andra hem.

Hon avlöstes av André de Lang som flirtade med Hudikborna när ha hängde på sig gitarren. För tio år sedan var han i Hudiksvall.

- Men jag tycker att man borde komma hit oftare, eller hur...

En bit in i sången började publiken klappa i takt. Men det räckte liksom inte. Musiken svängde för mycket för att sitta stilla och plötsligt stod hela publiken upp och smådansade vid sina sittplatser.

Efter det lugnades tempot ned rejält när Johan Dereborn tog fram ståbasen och ensam spelade när Helen Tanzborn sjöng en fin lågmäld sång.

Det blev återigen André de Langs tur på scenen och han fick avsluta det första setet.