Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sång och dans på nationaldagsfirandet i Bollnäs

Till tonerna av Hårgalåten drog elever från kulturskolan igång nationaldagsfirandet i Bollnäs. Hela sporthallsparkeringen var fylld med aktiviteter av alla dess slag.

Bollnäs Folkdanslag dansade hambo till Hårgalåten innan kommunalråd Marie Centerwall (S) invigningstalade.

Läs även: Google firar nationaldagen – bild på hälsingegård i logotypen

Längs sidorna på parkeringen hade föreningar ställt upp stånd där det bjöds på mat från alla världens hörn. En populär aktivitet bland barnen var en bassäng i miniatyr där man fick blåsa pingisbollar över vattnet.

Läs även: Guidade visningar av det anrika Fornhemmet i Arbrå på nationaldagen

Linda Netsman var konferencier för dagen och tog besökarna genom programmet som bestod bland annat av Världens band och elever från kulturskolan.

Montaz Faizi från föreningen Ihlebeit talade från scenen och berättade om deras arbete för att skapa mötesplatser och språkkurser.

– Vi är en rätt ny förening som startade 2012. Vi gör det mesta men ordnar bland annat språkkurser på både svenska och persiska och har också en fotbollsförening. Tack Bollnäs för det stöd, respekt och kärlek vi har fått här, säger Montaz Faizi.

Läs även: Kakor, djur och solsken lockade nationaldagsfirarna till Söderala

På fotbollsplanen på Solrosen ordnades en öppen fotbollsturnering för alla som ville vara med.

En som firade nationaldagen för första gången var Ziad Sahyouni från Syrien.

– Det här är riktigt trevligt och roligt, säger Ziad.

Ziad är boende på Kilafors Herrgård och hade fått skjuts till firandet av vänner. För asylsökande på Stagården och Lenninge Herrgård hade Svenska kyrkan ordnat med busstransport.

Efter firandet var det gemensam avmarsch mot Kämpens hembygdsgård med Bollnäs Blås i spetsen.