Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sanering tar halva vägen

Saneringsjobben på Shelltomten i Ljusdal är mer omfattande än beräknat.
Därför grävs halva Södra Järnvägsgatan upp på en kortare sträcka, en gata som nyligen rustats.

– Synd att det här inte var på gång innan gatan rustades. Men nu är det som det är och vi har fått löften om att både gata och planteringar ska återställas, säger Emma Nordebo, chef för gata/park på Ljusdals kommuns samhällsbyggnadsförvaltning.

Enligt Mats Norrbom, platschef för ISS Industriservice AB som sanerar på Shelltomten, är det omöjligt att förutse den totala omfattningen innan grävjobben kommit igång.

– Det händer att vi får gå ut i vägen på det här viset. Och det är väl inget konstigt med det eftersom de mackar som funnits på de platser där vi går in har legat nära väg.

Mats Norrbom hävdar att det inte ska bli tvärstopp på Södra Järnvägsgatan och därmed ska till exempel butiker och matställen inte bli lidande.

– Vi tror att det räcker med att ta halva vägen på platsen. Skulle vi behöva gå vidare drar vi tillfälligt vägen närmare Shelltomten så att trafiken kommer förbi, säger Mats Norrbom.

Om två-tre veckor väntas arbetena vara färdiga.